Tag-arkiv: Mellanström

Sommaren so far

Tänkte bara passa på att rapportera vad vi har gjort hittills i sommar… Vi gick ju ut hårt med ett sedvanligt midsommarfirande med Sofia, Mattias, Lovisa, Markus, Louise och Tommy på besök. Precis lika skoj som det brukar vara, förutom att vi tyckte att vädret var lite emot oss. Det skulle dock visa sig i efterhand att vädret kanske inte hade varit så tokigt under helgen, dagarna efteråt var nämligen värdelösa (vädermässigt iaf).

Läs mer »

Publicerat i Allmänt | Också taggat , , | Stängt för kommentarer

Glesbygdssurf

Nu sitter jag och "bredbandssurfar" i Mellanström. Vi har nämligen skaffat oss ett mobilt bredbandsabonnemang från Nordisk Mobiltelefon, företaget som tog över det gamla 450-nätet. Nordisk MobiltelefonAnledningen till detta är att jag vill kunna jobba även från stugan, vilket inte funkade via vår gamla modemuppkoppling. Om det egentligen ska få kallas bredband vet jag väl inte (hastigheten går inte riktigt att jämföra med 100Mbit fiber…), men det räcker iaf för att kunna köra fjärrskrivbord mot min dator på Vildmarksdata. Perfekt! Så nu i sommar kan jag sitta på bryggan i Mellanström och webbdesigna…

Jag tror att jag även ska ta och investera i en riktantenn, vilket förhoppningsvis ska kunna förbättra hastigheten ännu mer. Nackdelen med den lösningen är ju att då blir man bunden till hur lång antennkabeln är… Nu kan man ju iofs köpa en router istället för det usb-modem vi har, men den kostar nästan 2500:-, vilket känns lite väl mycket.

Publicerat i Teknik | Också taggat , | Stängt för kommentarer

Mellanström i radion

Om man lyssnade på Norrbottensradion kl 10 idag så fick man höra en direktsändning från Mellanström. Tydligen åker de runt och sänder från en massa småbyar runt om i Norrbotten, och nu hade tydligen turen kommit till "vår" lilla by.

Både SR och SVT satsar ju numera på att man ska kunna ta del av programmen i efterhand, så vi som inte lyssnade på Norrbottensradion i morse kan lyssna på programmet via datorn genom att föjande denna länk: http://www.sr.se/cgi-bin/norrbotten/program/index.asp?date=2007-04-19&ProgramID=59. Välj sedan sändningen som började kl 10. Mycket nöje! Smile

Publicerat i Webbrelaterat | Också taggat , | Stängt för kommentarer
QR Code Business Card