Tag-arkiv: Löpning

Run.GPS

Run.GPS

Run.GPS

Jag testade en intressant programvara till min telefon igår när jag var ute och sprang. Det finns ett program som heter Run.GPS och är gjort för mobiler med Windows Mobile. Helst ska telefonen även ha gps inbyggt, men det går med externa gps-puckar också. Nackdelen blir ju då att du får släpa med dig en extra grej ut i löparspåret…
Läs mer »

Publicerat i Teknik | Också taggat , , | Stängt för kommentarer

Träningsvärk, here I come!

Jag har just avverkat vårens första löprunda, och jag känner redan att morgondagens träningsvärk kommer att bli grym… Musklerna tyckte tydligen att detta var något helt nytt, för just nu protesterar de högljutt. Men det skiter jag i. Det var härligt i alla fall, och förhoppningsvis kan man börja få lite mera rutin i konditionsträningen nu. Jag har i och för sig kunnat åka skidor (och kan fortfarande, snön ligger ännu djup) hela vintern, men jag har svårt att "träningsåka" skidor. Jag åker mycket hellre turskidor när jag är ute, och då blir det inte riktigt samma träningseffekt. Motivationen för träning har inte heller varit den största, men det hoppas jag ska ändras nu!

Publicerat i Allmänt | Också taggat , | Stängt för kommentarer

Ny löprunda

Jag var ute och sprang med Peter och Christina igår. Värmen har ju (temporärt?) försvunnit så det är behagligare löptemperatur just nu. Men det blev lite längre än vad jag är van vid. 8.48 km med en en medelhastighet av 12.1 km/h, plus en liten minispurt. Jobbigt, men spurten var mitt eget fel. Det var jag som drog igång den… Smile

Min mobiltelefon är anpassad för att fungera som en liten träningsdator, så man kan få se lite roliga diagram över sin löprunda. Så här såg hastigheten ut igår, fördelat över tiden. Det står mph som enhet för hastigheten, men det stämmer inte. Det är km/h som visas, men programmet är lite buggigt.

Löpning

Löpning

Kvällen avslutades sen med en bastu. Skönt värre!

Publicerat i Allmänt | Också taggat | Stängt för kommentarer

Iform.se

En av mina kollegor tipsade mig om en kul funktion som tidningen "I form" har på sin hemsida. Det är ett kartsystem över hela Sverige som gör att man ganska exakt kan mäta upp längden på sin löprunda. Man kan även spara löprundor och på sätt göra det möjligt för andra personer att hitta dem. Här har ni en direktlänk.

Publicerat i Webbrelaterat | Också taggat | Stängt för kommentarer

Löpartights

Halti Strain 3/4Jaha, då har man haft tights-premiär. Jag har tidigare varit ganska skeptisk till det plagget, och speciellt på killar… Men efter att ha varit ute och sprungit några gånger i mina längdskidåkarbyxor (långt, krångligt ord) som sitter ganska tight kom jag till insikt om att det är ganska skönt att det inte fladdrar när man springer.

De byxorna är dock för varma under sommarhalvåret, så nu när vi var nere i Stockholm passade jag på att investera i en svalare modell, nämligen Halti Strain 3/4. Första löppasset har jag precis avklarat och jag måste säga att jag är mycket nöjd!

Jag måste också passa på att göra lite gratisreklam för butiken där jag köpte byxorna, Alewalds på kungsgatan 32. Butiken byggdes om i november 2006 och är numera både stor och välsorterad. De har satsat hårt på framförallt fyra märken: Lundhags, Halti, Bergans och Haglöfs. Bra val måste jag säga… Dessa respektive märken har fått varsin hel avdelning i butiken, dräggel säger jag bara. Jag grät nästan av lycka när jag klev in i den nybyggda delen…

Publicerat i Utrustning | Också taggat , , | Stängt för kommentarer
QR Code Business Card