Geometriska formler

piVi blev just tvungna att göra en geometrisk uträkning. Anton ska nämligen få en liten guldring enligt en spansk sed och vi behövde veta hur stor ring de ska beställa. Vi hade omkretsen på ringfingret och ville veta diametern, och insåg att vi inte hade en susning om hur vi skulle räkna ut det. Tänk att alla de där formlerna man brukade kunna som ett rinnande vatten helt har försvunnit ur huvudet… Jag har ju dessutom en massa högskolepoäng i matematik, plus att jag har undervisat i ämnet på gymnasiet. Aning pinsamt.

Men vi fick förlita oss på gamla hederliga wikipedia, och eftersom jag misstänker att det är fler än jag som behöver en uppfräschning på geometriska formler så kommer här en länk till en massa användbara formler med talet pi!

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

2 Kommentarer

  1. Linda
    Publicerad 25 maj, 2009 kl 05:03 | Permalänk

    Coolt med guldring! Den vill jag se! 🙂

  2. Marianne
    Publicerad 25 maj, 2009 kl 08:43 | Permalänk

    Det ska vi väl kunna ordna, Linda 🙂

QR Code Business Card