Dags att uppgradera?

När man som jag jobbar med webbdesign och diverse webbrelaterad utveckling är det ett mörker att ständigt måsta anpassa sig efter vad webbläsaren Internet Explorer 6 (IE6) klarar av. Förutom att den är full av säkerhetshål, och därmed en direkt risk för de som använder den, följer den inte de standarder som finns vad gäller korrekt html och css. Det blir helt enkelt skitsvårt att få ”moderna” webbplatser att se bra ut i IE6.

Nu har det dock äntligen dragit igång något av en inofficiell kampanj (som faktiskt startade i Norge!) för att få folk att uppgradera till nyare webbläsare. Ett flertal stora sajter (bland andra Aftonbladet) har lagt in olika typer av ”varningstexter” för de som använder IE6, vilket förhoppningsvis ska få folk att uppgradera. Givetvis hänger vi på, så surfar man till vår sida med IE6 eller äldre får man ett meddelande om att det är dags för uppdatering…

Om du har en egen sajt där du vill lägga in ett sånt här meddelande kan du med fördel läsa den här guiden.

Detta inlägg är publicerat i Webbrelaterat. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card