Hastighetsskillnader…

Google har ett par bra verktyg för webbplatsansvariga som är enkla att använda. Jag satt och klickade runt bland en massa statistik och hittade då en väldigt intressant graf… Den här bilden visar nämligen hur lång tid det tar för Google att hämta en sida från vår webbplats, det som finns på y-axeln är alltså tiden i millisekunder. Som ni ser är det en väldigt skarp kant i början av december… Och vad hände då kan man fråga sig? Jo, nämligen att webbplatsen flyttades från One.com till Vildmarksdata.

Tid för att hämta en sida

Det är väl egentligen inga konstigheter och ingen nyhet heller, men det är ändå intressant att se att det var en så markant skillnad. One satsar ju på väldigt låga priser, och det måste ju få konsekvenser nånstans.

Detta inlägg är publicerat i Webbrelaterat. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card