Fenomenet mikrobloggning

Bloggy.seFörutom att man ska blogga ska man numera även mikro-blogga om man ska hänga med i svängarna. Så givetvis har jag skapat en sån hos den svenska uppstickaren Bloggy. Jag säger uppstickare eftersom det redan finns flera stora internationella alternativ med Twitter i spetsen. 

Men vad är då en mikroblogg, och vad skriver man där? Ja, jag skulle vilja jämföra det med de statusmeddelanden man kan skriva i Facebook, Messenger och liknande tjänster. Helt enkelt korta inlägg om vad man gör och vad man kanske funderar på. Skriver man nåt intressant är chansen (eller risken) stor att nån skriver en kommentar och så är diskussionerna igång… Tanken är ju också att man ska lägga till sina vänner så att man får se vad de sysslar med också. Man behöver inte få ett godkännande för att se vad någon skriver, så det skiljer sig en del från Facebook och Messenger på den punkten. Kul är det då i alla fall, även om jag dessvärre verkar vara ganska ensam i min bekantskapskrets att hoppa på den här trenden. Men man kan ju hoppas att det ändrar sig! Börja mikroblogga!

Är man intresserad av att läsa mer om mikrobloggning tycker jag man ska läsa det här inlägget från bloggaren mymlan.

Detta inlägg är publicerat i Webbrelaterat. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card