Sport ska ses på SVT!

Efter att ha läst denna artikel från förra veckan tänkte jag att jag skulle göra lite empiriska studier under helgen som gick… TV4 Sport sände nämligen damernas superkombination och störtlopp nu i helgen, medan SVT hade de flesta andra vintersporter. Bildproduktionerna är det ju ingen direkt skillnad på, i och med att de görs och sänds internationellt. Men kommentatorerna är det stor skillnad på skulle det visa sig… SVT:s kommentatorer och experter kändes klart proffsigare och överlag mer insatta i vad de pratade om, plus att de faktiskt var på plats. TV4:s dito satt hemma i Sverige och kommenterade, vilket givetvis är billigare men som inte blir lika bra. Stig Strand är kung som alpin-expert, det går inte att komma ifrån!

En annan sak som definitivt inte talar till TV4 Sports fördel (eller någon annan kommersiell kanal för den delen) är den förblånade reklamen… Nu missade man ju flera åkare när de skulle visa reklam! Grrr. Iofs lägger de väl in reklamen på de minst intressanta åkarna, men ändå… Men eländet är inte slut där: handbolls-VM har precis dragit igång, och där är det moderkanalen TV4 sänder de mest intressanta matcherna. Inför matchen mellan Sverige och Kuba skulle det vara ”försnack” i en halvtimme. Kul tänkte jag! Då får man väl se lite intressanta reportage och intervjuer med spelarna, trodde jag i min enfald… Det fick man, iofs, men i endast i tio (10) minuter. Resterande tjugo (20) minuter av halvtimmen var reklam. Vilken skit! Jag betalar gärna TV-licens om jag slipper reklam…

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card