Bilbyte, någon?

Idag var det dags för den årliga kontrollbesiktning av vår skräp-bil. Att den inte skulle gå igenom har man ju börjat räkna med, av den enkla anledning att det händer väldigt sällan… Under de fem år vi har haft den har den nog bara gått igenom utan anmärkning en enda gång. Dåligt facit. Dagens dom blev mycket riktigt ombesiktning, denna gång för att handbromsen inte tog på höger bakhjul. Förhoppningsvis är det väl bara nån vajer som måste åtgärdas, men med vår tur (och bilens historia) är det väl nåt avancerat och dyrt… Jag tänkte ringa verkstan imorgon, så då får vi väl se vad det landar på.

Toyota Avensis

Så nu är man återigen lite fundersam på om man ändå inte ska ta och byta bil… Jag funderar och dagdrömmer iofs ganska ofta om sånt, men just efter besiktningen brukar jag fundera extra mycket. Jag har kommit fram till att jag vill ha en bil som bara går och går, utan att ständigt behöva passera verkstan. Slutsatsen blir då att det är nog en japan man ska, de ligger ju allt som oftast i topp när det gäller få antal fel hos bilprovning samt hur nöjda ägarna är. Personligen har jag fastnat för en Toyota Avensis, det tror jag är en bil som skulle passa våra behov. Den har ju just kommit i en ny version, så den äldre modellen borde ju gå att hitta till rimliga priser… Helst vill man ju förstås ha en ny bil, men vem har råd med det? Inte då jag/vi.

Ska man vara ärlig och realistisk (varför ska man jämt måsta vara det…?) så är det väl inte aktuellt med bilköp än på ett tag, men som sagt, drömma kan man ju! 

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card