Jango

Jag fick just ett tips av Sofia på en bra webbtjänst, nämligen Jango. Det är säkert många som redan använder den här eminenta tjänsten, men jag hade inte stött på den förut iaf. Det handlar om en typ av webbradio, som spelar den typ av musik som just du gillar. Man söker på en artist eller grupp, vilket då Jango spelar upp. Det trevliga är att att systemet även spelar liknande musik för dig, så man får höra en massa bra musik som man annars kanske inte hade upptäckt. Du kan ange om du gillade en viss låt, vilket ytterligare anpassar just din ”radiokanal”. 

Jango

Jag sökte på System of a down, och förutom den gruppen har jag hittills fått höra Disturbed, Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden, Deftones, Papa Roach, Nirvana osv… Kul! Det man dock får passa sig för är ju att webbradio har en tendens att bli rätt mycket data som överförs till din dator om man lyssnar länge, så har man en uppkoppling där man bara får använda en viss mängd trafik är det lätt att gå i taket…

Tjänsten är dessutom än så länge gratis, men det är oklart om det kommer att fortsätta så. Bredbandsbolagets konkurrerande tjänst Spotify är ju också gratis just nu, men kommer inom kort att börja kosta pengar. Vi får hoppas att Jango förblir gratis! Stort tack till Sofia för tipset!

Detta inlägg är publicerat i Webbrelaterat. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

En Kommentar

  1. Publicerad 14 januari, 2009 kl 08:00 | Permalänk

    Fan, det måste jag prova :-D.
    Låter lite som samma grej som Last.fm dock.

QR Code Business Card