Jag är skev!

Det är sant, jag är faktiskt helt skev… Eller åtminstone min vänstra fot, men det påverkar ju hela kroppen. Jag har ju haft lite ont i min fot av och till under nån veckas tid, och jag har även känt av det tidigare, men jag har aldrig funderat över varför smärtan har uppkommit. Jag har mest antagit att det har handlat om nån form av överansträngning, och det är det väl iofs. Men problemen består alltså i att min vänstra fot lutar inåt mer än den högra, jag pronerar alltså mer med den. Har man då inte ordentligt stöd för hålfoten på den foten blir det problem.

Egentligen är det märkligt att jag inte har märkt av det här problemet tidigare, men jag skulle nog aldrig ha tänkt på det om inte "min" superduktiga massör (egentligen kroppsterapeut) Sofie Holmqvist påpekat det. Som anställd på Vildmarksdata får man nämligen gå på massage ett antal gånger per år, och då anlitas Sofie Holmqvist i Sorsele. Men förmodligen har jag väl tidigare lyckats köpa skor som ändå har funkat hyfsat, trots att fötterna är så olika. Jag skulle tro att skorna jag köpte i fjol passar bäst om man har ett neutralt löpsteg, och det har jag alltså definitivt inte!

Formgjutna sulor

Formgjutna sulor

Så, hur löser man detta? Sofie (och många andra…) rekommenderade att jag skulle köpa formgjutna sulor, och det ska jag nog göra framöver nån gång. Jag kontaktade Gå & Löpkliniken i Umeå, och där tar de 1800:- för såna sulor. Förmodligen är det värt pengarna trots att det är dyrt, men just för tillfället får jag nog försöka köpa nån form av hålfotsinlägg och testa. Det kan ju knappast bli sämre än vad det är nu…

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

En Kommentar

  1. Publicerad 10 juni, 2008 kl 02:19 | Permalänk

    Jag har varit kund hos supersula-gjutarna i ett par år nu och det är värt det även om det svider i plånkan…

QR Code Business Card