Kidnappning

Oj vilken helg det blev… Planen var ju att jag och Marianne skulle måla den nedre hallen (och trappan ner) i helgen, men min egen medverkan blev inte så stor… Jag blev nämligen kidnappad av Peter, Daniel och Magnus. Det var dags för lite (försenat ) 30-årsfirande. De dök upp kl 11 på lördagen och beordrade mig att ta på mig löparkläder samt packa kläder för ombyte. Ok tänkte jag, men jag reflekterade inte riktigt över varför (korkad som man är). Men givetvis hade de anmält mig till löpartävlingen Stensele runt… Så trots min onda fot var det ju bara att gilla läget! Men foten funkade faktiskt riktigt bra under loppet, det var värre med flåset. Vi (Peter sympatisprang med mig…) tog oss runt den drygt 4km långa banan på 18:55, vilket jag tycker är helt ok med tanke på de fysiska förutsättningarna.

Loppet i sig gick alltså riktigt bra, men det blev värre sen… När det blev dags för prisutdelning hade de ju givetvis ordnat så att jag fick ställa mig på prispallen och de ca 100 personerna som var där sjöng "ja må han leva"… Det var länge sen jag blev så generad måste jag säga. Jaja, det får man väl bjuda på. Christina sa iaf att jag är söt när jag rodnar, så det kändes ju bra, eller inte…

Sen bar det iväg till rullskidbanan där jag fick börja med att laga lunch till oss alla på Peters bensinkök (för dagen mycket långsamt…). Snabbmakaroner och korv, gött! Efter den gourmetlunchen var det dags för fysiska aktiviteter igen. Vi var ju redan på rullskidbanan, så det var ju klart att den skulle utnyttjas! Jag slapp iaf rullskidor, men inlines blev jag utrustad med. Tanken var nu att jag agera skidskytt, iförd en gammal landslagsdress… Jag fick börja med en omgång i stående, utan att måsta åka ett varv på banan först. Två träff blev det, vilket nog måste anses vara godkänt. Men värre skulle det bli… Efter att ha åkt ett (halvt) varv sköt jag min första liggande serie, fyra bom och en träff. Nästa serie, ingen träff, sista serien, ingen träff… Så på 20 skott blev det tre träff… Skidskytte är svårt kan jag alltså härmed meddela!

Nästa aktivitet var lugnare, bubbelpool och bastu på brandstationen! Skönt värre… Vi hann med några pilsner och lite snacks också, så vi behövde inte vara törstiga. Därefter var det dags för middag på Kitas krog, thaimat för min del. Kvällen avrundades sedan med skitsnack och tv-tittande hemma hos Peter. Vilken dag!

Marianne hade en klart tyngre lördag… När jag kom hem 00.30 stod Marianne fortfarande och målade. Det kändes lite orättvist att jag hade fått vara ute och ha skoj, medans Marianne jobbade hela dagen och kvällen. Som tur är kan jag ju i det här fallet skylla på Peter, Daniel och Magnus!  Målningen blev hursomhelst riktigt bra (vi målade nästan hela söndagen och lite på måndagen också…), även om färgen inte riktigt blev som vi trodde. Det är då en klar förbättring jämfört med den tidigare tapeten: en blommig variant från tidigt nittiotal, gissningsvis.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card