Karriärbyte

Ja, då har man till slut tagit steget fullt ut. Efter fyra och ett halv år som gymnasielärare kände jag i höstas att jag behövde någon form av förändring, och den kom i form av en "platsannons" från Sorseleföretaget Vildmarksdata. De behövde en programmerare/designer, och jag kände direkt att verkade vara ett roligt och intressant jobb. Så, sagt och gjort, jag sökte jobbet och fick det. Jag sökte därefter tjänstledigt på skolan och fick det också, alternativet hade ju annars varit att säga upp sig. Men rektor Micke var schysst och lät mig få tjänstledigt under vårterminen.

Så året drog igång med en kick off i Ammarnäs (som iofs inte var nån höjdare, men det var inte Vildmarksdatas fel…) och sen har det varit fullt upp! Jag har verkligen fått känna efter om det här är nåt för mig. Jag hade nämligen lovat att lämna besked till skolan i mitten av april, även om tjänstledigheten inte går ut förrän i juni…Även om det mesta har varit positivt med jobbet i Sorsele, så har det ju också funnits nackdelar med jobbet. Att köra så pass mycket bil som jag har gjort är faktiskt ingen höjdare. Så det var inte helt självklart hur jag skulle göra. Det har varit lite grubbel hit och dit, men efter att jag fick ett bra bud från Vildmarksdata så beslutade jag mig för att, som sagt, ta steget fullt ut. Jag har meddelat Micke att det inte blir någon comeback som lärare, inte då i höst iaf. Men vad som händer i framtiden vet man aldrig…

Hursomhelst trivs jag fantastiskt bra på Vildmarksdata och det känns verkligen som att jag har hittat rätt. Roliga arbetsuppgifter (oftast), trevliga kollegor, bra arbetsvillkor osv. Sen är det ju faktiskt skoj att få jobba med det man är utbildad till… Det var ju ett sånt här jobb jag ville ha när jag hade tagit min civilingenjörsexamen. Nu ångrar jag på intet sätt mina år på Luspen, tro inte det! Jag trivdes bra och gillade verkligen att jobba som lärare. Jag hann ju dessutom skaffa mig en lärarexamen också, och den kunskapen har jag nytta av även på Vildmarksdata.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

En Kommentar

  1. Publicerad 2 maj, 2008 kl 12:32 | Permalänk

    Det här tror jag blir jättebra. Grattis Sorsele!

QR Code Business Card