Vi har ABS!

Efter att ha varit utan ABS och antispinn i drygt ett halvår har vi nu äntligen fått det åtgärdat! Det känns fantastiskt skönt, speciellt eftersom vi har haft stora problem med att överhuvudtaget hitta en verkstad som kunde fixa det (eller för den delen hitta felet)… Först hade vi inne bilen på en verkstad i Storuman, men där lyckades de inte göra nåt åt saken. Vi fick "böta" 600 spänn och fick inget för det… Istället blev vi hänvisade till en Fordverkstad i Lycksele. Sagt och gjort, vi bokade en tid där och tog ledigt från jobbet. Dagen innan vi ska köra dit ringer de och säger att datorn är trasig… Grrrr.

Från Lycksele hänvisar de oss vidare till Umeå, så vi bokade en ny tid där. Till saken hör dessutom att bilen ska besiktigas i slutet av februari… Det kändes lite drygt att köra till Umeå för att laga bilen, när vi dessutom skulle behöva köra fram och tillbaka flera gånger innan reparationen skulle vara helt klar… Men nu ringde de från Lycksele igen och nu var tydligen datorn lagad… Så nu hade jag plötsligt två inbokade verkstadstider, en i Umeå och en i Lycksele.

På vinst och förlust tänkte jag att vi skulle prova att lämna in bilen på en verkstad i Sorsele (jag pendlar ju dit varje dag). Döm om min förvåning när det visar sig att de inte bara kunde hitta felet, utan dessutom fixa det! Mekanikern var lite fundersam varför de inte kunde fixa det i Storuman, och det börjar ju jag också undra. Men jag hade en dumt flin på läpparna hela vägen hem från Sorsele…

Om nån är intresserad av vad som egentligen var fel så kan jag meddela att det var hydraulpumpen till ABS-systemet som hade havererat… En ny sådan skulle tydligen ha kostat 15600:-, men begagnad var den klart billigare. Inklusive arbete gick det på 4800:-, vilket i sammanhanget var nästan gratis!

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

En Kommentar

  1. Linda
    Publicerad 9 februari, 2008 kl 10:53 | Permalänk

    HÄRLIGT! Nästan så att man måste säga grattis och fira lite. Jag hatar när bilar krånglar! 8)

QR Code Business Card