Jullov i Mellanström

Nu lider själva julhelgen mot sitt slut, men lovet har många sköna, slappa dagar kvar! Känns väldigt bra måste jag säga… Vi var i Sorsele tills igår och hade det bara bra, god mat och många fina julklappar! Ingen tomte dock, men besvikelsen var inte alltför stor över det.

Fullmåne över Mellanström

Fullmåne över Mellanström

Igår eftermiddag körde vi hit till Mellanström och vi fick se en magnifik fullmåne! Som tur var hade jag dessutom en kamera tillgänglig som går att använda vid sådana tillfällen… Det är nämligen så att jag har fått äran att vara halv-officiell fotograf på Louise och Tommys bröllop, så jag har fått låna deras digitala systemkamera för att bekanta mig med den. Lyckligtvis är den i stort sett identisk som min gamla analoga systemkamera, så det ska nog inte vara några problem. Lekte lite med slutartiden och då går det ju att fota även i ganska kompakt mörker, som synes.

Idag blev det en kortare skidtur. Jag ville mest kontrollera skidföret, som visade sig vara helt ok. Vi har ju äntligen fått minusgrader igen, och det kom några snöflingor på morgonen vilket gjorde att det blev mindre isigt. Största problemet var att få fäste med stavarna, annars gick det bra. Så här tidigt på skidsäsongen får man också vara lite uppmärksam på isens tjocklek, så jag letade fram isborren och gjorde ett litet test. Vi har ca 40 cm is, vilket är fullt tillräckligt för både skid- och skoteråkning.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

3 Kommentarer

 1. Linda
  Publicerad 26 december, 2007 kl 07:33 | Permalänk

  Jag var ute och drog vagn ( i vanlig ordning) igår kväll och fick också se den fantastiska fullmånen, STOR och alldeles gul! 🙂

 2. Lollo
  Publicerad 7 januari, 2008 kl 05:05 | Permalänk

  Härligt att se att fotografen redan är igång 🙂

 3. Publicerad 5 februari, 2008 kl 06:59 | Permalänk

  40 cm is??
  Wow.. jag säger bara wow!
  Men nu har den smält va? :eek

QR Code Business Card