Novemberdepression?

Varför är november en sån skitmånad? Jag röstar för att den månaden ska tas bort ur almanackan. Kan man inte gå direkt från oktober, som är en bra jaktmånad, till december som är en trevlig advent/jul-månad. November har ju inget att erbjuda, förutom mörker, elände och massor av jobb. Nu har ju ändå snön kommit och lyser till viss del upp tillvaron, men faktum kvarstår, november är en skitmånad. Jag vet inte om det bara är inom lärarkåren som man känner så här, men man märker iaf att de flesta lärare har det lite tungt just nu…

Annars ser vi mest fram emot flytten för tillfället. Vi ska köra upp en massa saker till stugan i helgen, bland annat sånt som ska skänkas till nästa sommars loppis i Mellanström. Ska bli skönt att bli av med en massa lådor, arbetsrummet ser ut som en lagerlokal för tillfället. Men jag ska även passa på att åka lite turskidor i helgen, måste ju bland annat testa mina nya softshellbyxor, tjiho! De har ju dragit upp fina spår här i Storuman, men jag har inte tagit mig ut här ännu. Fixade skidorna först igår.

Sen har jag gjort en deal med Marianne. Hon ska få bestämma vilken hund vi ska köpa nästa gång (även om det dröjer rätt länge) och i utbyte mot detta får jag bestämma vilken bil som ska ersätta den-ofta-trasiga-Focusen. Jag kan dock gå med på att hon får kommentera vilken färg det blir på bilen… Jag har annars tre krav på den blivande bilen:

  • Fyrhjulsdrift
  • Något högre markfrigång
  • Dieselmotor

Lägger man ihop dessa krav ser man nog att det lutar åt någon form av SUV, typ Suzuki Grand Vitara eller nya Nissan X-Trail. Vi får ser vad plånboken medger när det blir dags för ett byte!

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

En Kommentar

  1. Markus
    Publicerad 16 november, 2007 kl 10:46 | Permalänk

    Håller definitivt med om att nov. är en skitmånad utan dess like så det är inte bara ni lärare som tycker det. Om jag får gnälla lite mer så har ni ju i alla fall snö och skidföre. Gissa om vi har det i Karlstad, …nej ICKE. Däremot är det fuktigt, blåsigt och tokmörkt. Ingen höjdare alltså. Tur att vi ska gå och sen när Plan Three spelar i Gbg ikväll i alla fall. Annars skulle det vara läge för ett novembersammanbrott…

QR Code Business Card