Trafikanalys

Google AnalyticsNär man har en hemsida som börjar få rätt många besökare kan det vara intressant att veta var trafiken kommer ifrån och vad användarna egentigen klickar på. Många webbhotell och bloggsystem har sån funktionalitet inbyggd, men Joomlas statistiksystem är tyvärr inte särskilt avancerat. Man kan få reda på hur många "klick" enskilda artiklar har fått och vilka toppdomäner (.se, .com osv) som dina besökare har. Men jag vill veta mer än så!

Jag har därför valt att använda mig av Google Analytics. Förhoppningsvis ska det inte göra hemsidan långsammare, vilket annars är en risk när man ska samla in en massa data om sina besökare. Just det är anledningen till Joomla har valt att hålla nere på statistiken. Men, vi testar väl och ser hur det går! Statistik är ju alltid roligt! Wink

Detta inlägg är publicerat i Webbrelaterat och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card