På en låga

På en lågaVi har nyss köpt en ny kokbok. Det är inte en vanlig kokbok av nån tv-kock som Tina, Jamie Oliver eller nån liknande. Istället är det en kokbok som handlar om matlagning ute i det fria, när man inte har så mycket utrustning till hands. Boken heter På en låga och är skriven av Karin Sundqvist. Den är inplastad så att man ska kunna ta med sig den ut i naturen utan att vara rädd för att den ska gå sönder.

I boken får man inte bara en massa spännande recept utan även en hel praktiska tips och råd när det gäller matlagning utomhus. Jag har inte hunnit provlaga något ännu, men recepten ser jättegoda ut! Generellt kan man dock säga att det är ganska många ingredienser… Personligen skulle jag aldrig orka dra med mig allt när jag ska ut och vandra. Men om man cyklar eller paddlar (vilket författaren mest verkar göra) antar jag att man har större möjligheter att dra med sig tung packning. Man kan förstås anpassa recepten så att vikten blir mindre. Det ska bli kul att testa några recept under sommarens vandring!

Ps. Boken har även omnämnts i DN, läs gärna den artikeln!

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card