Tillbaka i verkligheten

Paus utanför NaturhistoriskaIdag var första arbetsdagen efter förran veckans studieresa till Stockholm. Det var lite svårt att komma igång… Man blir ganska mör både i kropp och knopp av en sådan resa: lång bussresa, mycket intryck och nästan 6 mil promenad…

Vi inledde på riksdagen med en guidad rundtur, det var riktigt intressant måste jag säga! När vi sedan passerade UD på väg till medeltidsmuséet lyckades vi hamna mitt i det japanska kejsarparets besök, vi fick se både kungafamiljen (C-G, Silvia och Victoria + Tarras-Wahlberg) och Reinfeldt med fru. Kejsaren hann vi dock inte vänta på.

Jag orkar inte berätta så utförligt om allt vi gjorde under veckan (det skulle nog dessutom bli ganska tråkigt), så här kommer en snabbversion (ej kronologisk!):

 • Riksdagen
 • Medeltidsmuséet 
 • Operan (vi såg Mozarts Così fan tutte)
 • Etnografiska muséet 
 • Tekniska muséet
 • Stadsvandring i Gamla stan
 • Bergianska Trädgården
 • Naturhistoriska muséet
 • Nationalmuseum
 • Uppsala domkyrka
 • Gustavianum
 • …och mycket mer!

Pust! Inte konstigt att man är lite mör… Att vi dessutom bodde på ett vandrarhem där en del (inte våra elever!) roade sig med att springa runt och skrika i korridorerna på nätterna gjorde ju sitt också…

Under hemresan med vår favoritbusschaufför Anders från företaget Vallanders sjöng vi mass-karaoke i bussen. Tjejerna mot killarna… Skoj värre! Laughing

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card