Svensexa # 2

Det är inte alla som får vara med om två svensexor inför sitt bröllop, men jag tillhör den lyckliga skaran… I helgen var vi nämligen i Umeå och då blev både jag och Marianne "haffade".

För min egen del började lördagen med att ett kuvert leverades hem till Lollo och Tommy där vi bodde. I brevet fick jag "order" om att befinna mig vid Aula Nordica kl 10.15. Väl där hittade jag ett nytt kuvert som innehöll instruktioner och en karta över universitetsområdet. Jag skulle gå till vissa punkter på kartan och där skulle jag hitta paket med saker som skulle användas på bästa sätt.

På det första stället hittade jag Johannes, och han hade ett paket med en röd hawaiiskjorta och en mockaväst… Det vara bara att svida om. På nästa ställe satt Markus, och hans paket innehöll ett par chaps (som jag lyckades ta på mig själv!). Tommy fanns vid nästa punkt på kartan och där fick jag ett leksaksgevär. Andreas Rejdvik kom därnäst och han hade en suspekt cowboyhatt, ett par "Bingo Rimér-glasögon" och en lösmustasch… Sist hittade jag Magnus som gav mig en Ior-käpphäst. Jag blev mycket stilig, kolla i telefonbloggen så får ni se… Cool

Häst!Därefter begav vi oss till ett stall i Stöcksjö. Det var dags för ridning… Hästen vi red hette Nordeld och instruktören hette Karin, båda var mycket trevliga! Med Karins hjälp red jag runt i en hage, travade och kryssade mellan koner. Det var inte helt lätt… Efter att jag hade ridit mig less fick övriga killar prova på, och det märktes att Markus har tjuvtränat… Han såg riktigt proffsig ut. När alla hade ridit körde vi in till stan igen och käkade picknicklunch på Öbacka. Mycket trevligt!

RecurvebågeEfter lunchen stod bågskytte på programmet. Vi åkte till en bågskyttebana vid Nydala och möttes där av en äldre dam som hade skjutit båge sedan 1962, hon kunde sina saker alltså… Vi fick först en kort teorigenomgång och sedan var det dags att börja skjuta. Till en början stod vi väldigt nära, men vi ökade avståndet i takt att tekniken började sitta. Det var precis hur kul som helst! Vi höll på i två timmar, men tiden flög verkligen fram. Skicklig som man är lyckades jag skjuta ihop 26 poäng av 30 möjliga, vilket innebar att jag vann! Jag fick en snygg pokal som också kan beskådas i telefonbloggen…

Nu bar det av till den härliga relaxavdelningen längst upp i det silvriga Uminovahuset vid IKSU. Bastun var helt suverän, glasfönster runt om gjorde att man hade en fin utsikt över Umeå. Därefter grillade vi och åt en god middag bestående av oxfilé, kyckling, lax, bönsallad och potatissallad. Smaskens! Efter maten var vi så frusna att vi var tvungna att basta igen… Därefter fick jag lite mindre uppdrag, bland annat skulle jag måla en tavla av Marianne och svara på en massa frågor.

Kvällen avslutades med några öl på Bishops Arms nere på stan, Newcastle på fat är aldrig fel! Tack för en suveränt trevlig dag! 

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card