Jag överlevde!

I lördags runt kl 13 blev jag hämtad av Peter och Daniel, det var dags för svensexa med Storumangänget… Lite nervös var jag nog måste jag erkänna.

KlätterskoFörst blev jag körd till bollhallen, där jag skulle ta mig uppför klätterväggen för att hämta en ledtråd. Det finns tre olika leder i varierande svårighetsgrad. Jag tog mig uppför den enklaste och den mellansvåra innan jag hittade ledtråden som var en kompass.

Inte jag... Men utrustningen är densamma!Därefter fick jag svida om till brandman (!) och åka brandbil med Magnus till deras övningsområde. Scenariot var nu att jag skulle rädda Marianne ur en rökfylld labyrintartad container. Full rökdykarmundering väger en del kan jag avslöja… Inne i containern var det kolsvart och trångt, så det var tur att man inte har anlag för klaustrofobi. Uppdraget lyckades efter att jag krupit runt inne i de trånga gångarna ett bra tag, jag var helt blöt av svett när jag kom ut. Dockan (det var inte Marianne på riktigt… Wink) var inte helt lätt att få ut. På dockan hade de tejpat fast en bild av Marianne och även ledtråd # 2, en karta. Väl ute fick jag släcka en brand i ett oljefat också, det brann ordentligt kan jag meddela…

Efter ett kort stopp på brandstationen för att duscha bort röklukten blev jag körd till hembygdsområdet. Jag hade nu på mig en knallröd "arbetsoverall" med en koskälla fastknytt i bältet. Jag blev tilldelad en facemask och fick instruktioner att följa kartan till "målet".

Paintball!Jag förstod vad som skulle hända och mycket riktigt började det vina (paintball-) kulor runt mig efter ett litet tag. Snabb som man är började jag givetvis springa men jag blev ändå träffad på flera ställen. När jag nästan var framme vid målet blev jag dock träffad av ett skott på sidan av halsen, vilket inte var det minsta skönt… Blodvite uppstod men jag tog mig fram till målet som var en ölback!

Efter detta gatlopp fick jag svida om till gröna "camo-kläder" och vara med och leka på lika villkor… Det var skitkul! Jag har aldrig testat paintball förut, så det var riktigt skoj! Vårt lag (jag, Rombe och Louis) blev anklagade för fegspel av våra motståndare (Daniel, Peter och Magnus), men vi tyckte att en defensiv strategi var smartast!

Kvällen avslutades med grillning och fotboll på storbilds-tv, mycket trevligt! Tack för en otroligt rolig svensexa!

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

En Kommentar

  1. Leinad
    Publicerad 12 juni, 2006 kl 11:10 | Permalänk

    Pinsamt att den som instruerade att man \”inte ska sikta mot huvudet\”, var den som drog in halsträffen. Sorry \’bout that.

QR Code Business Card