Rackarns tjäder!

Rackarns tjäder!Jag och Milton var ute och jagade tidigare idag. Vi hann inte gå mer än 200 meter innan Milton hade stött upp en stor tjädertupp. Som vanligt hann inte Milton hänga med utan fågeln försvann i skogen. Vi började dock gå i samma riktning för att eventuellt få syn på den igen. Efter ytterligare ca 15 min stötte Milton upp tjädern igen, och den här gången satte den sig i ett träd inte långt från där jag stod. Milton fattade dock inte att den satt i trädet utan han fortsatte söka efter den på marken (smart…). Jag smög fram och hade till slut ett ganska bra läge, om än lite väl risigt. Ur utbildningssyfte ska man ju inte skjuta förrän hunden gör helt rätt, men jag ville göra Milton uppmärksam på att fåglarna sitter i träden.

Så jag siktade och sköt! Till en början trodde jag att jag hade träffat, för fågeln tycktes ramla ner från trädet. Döm om min förvåning när den istället för att landa på marken, vecklade ut sina vingar och flög iväg till synes helt oberörd… Vi sökte ändå länge och väl för att försäkra oss om att fågeln ändå inte hade dött någonstans, men vi lyckades inte hitta den. Vid det här laget hade dessutom min onda fot börjat göra sig påmind, så vi avbröt jakten. Det kändes lite förargligt när det hade varit så nära min första tjäder…

Detta inlägg är publicerat i Bloggen. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
QR Code Business Card